Duyuru – 2019/09-3: GK öncesi yönetimimiz hakkında iftiralarla ilgili açıklamalarımız – Genel Kurul Masrafları

Değerli Ortaklarımız;

Bu yazımızda, 28 Temmuz 2019 tarihli genel kurul öncesi yönetimimizin bu dönemdeki icraatı ile ilgili olarak bilgi paylaşımına devam ediyoruz. Bugün yanıtlamak istediğimiz husus GENEL KURUL MASRAFLARI ile ilgili olarak yayılan yanlış bilgilerdir.

GENEL KURUL MASRAFLARI

2018 yılında gerçekleşen “olağan genel kurulun masraflarının” 17.291,69 TL olduğu ve bu tutarın yemek bedeli olarak şişirildiği iddiası ortaklarımız arasında yayılmaya çalışılmakta ve ortaklarımız da bu hususla ilgili olarak yönetim kurulumuzdan bireysel olarak bilgi talep etmektedirler. Bizler de dolayısıyla aşağıdaki açıklamaları sizlerle paylaşmak ihtiyacı duymuş bulunuyoruz.

Söz konusu 17.291,69 TL tutarın 7.478 TL kısmı toplantı mekanında servis edilen yiyecek ve içecek giderlerinden oluşmakta ve kalan 9.813,69 TL kısmı ise posta masrafı, masa sandalye ses sitemi kirası, oda ve sicil harçları, noterlik ve kırtasiye giderleri, personel masrafı ve bakanlık temsilci ücretleri gibi çeşitli kalemlerden oluşmaktadır.

Her yıl genel kurul yapılması kanun gereği zaruri olduğundan bu bedellerden tasarruf etmek gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak, böyle önemli bir günde insanlarımızın daha rahat görev yapabilmesi için bir ihtiyaç olarak gördüğümüz yemek bedeliyle ilgili olarak şayet ortaklarımızın çoğunluğu olumsuz bir değerlendirme veya bunun kaldırılması talebinde bulunmaları durumunda bu uygulamadan da vazgeçilebilir.

Dolayısıyla özetlemek gerekirse söz konusu genel kurulda yemek (pide, ayran) için harcanan para iddia edildiği gibi 17 küsür bin TL olmayıp yalnızca 7.000 TL dir. Resmi defter kayıtlarımızda da aynen görebileceğiniz gibi doğru ve gerçek bilgiyi böylece paylaşmış olalım burada.